Logo eendrachtbode.nl
De Vrouwen van Nu Poortvliet bij een uitstapje in 2018.
De Vrouwen van Nu Poortvliet bij een uitstapje in 2018.

Vrouwen van Nu Poortvliet stopt: 'Probleem speelt bij veel verenigingen'

Vrouwen van Nu afdeling Poortvliet houdt nog één kerstviering en daarna stopt de vereniging ermee. ,,We hebben te weinig bestuursleden", zegt Anja van Tilbeurgh.

In januari had een van de vier zittende bestuursleden al aangegeven dat 2019 het laatste jaar was. Bestuursleden mogen twee keer drie jaar in het bestuur zitten. Er kwam echter geen vervanger. ,,Niemand wil het overnemen", zegt Van Tilbeurgh.,,We hebben tijdens een vergadering een oproep gedaan, het een paar weken laten bezinken, weer een oproep gedaan en toen een opheffingsvergadering georganiseerd. En nog steeds niks."

Jammer

Zo bleven er voor 2020 maar drie bestuursleden over. Heel jammer, vindt ze. ,,Maar drie bestuursleden op 44 leden is echt te weinig. Dat gaan we niet doen." Het is al jaren moeilijk om nieuwe bestuursleden te vinden, geeft Van Tilbeurgh aan: ,,Dat geeft voor het huidige bestuur ook een spanning. Door ons besluit is die spanning nu weggevallen." Hoewel ze het een verdrietige situatie vindt, heeft ze wel begrip voor de leden. ,,De meesten zijn al op leeftijd of hebben al eens in het bestuur gezeten. Dus ik begrijp het wel, maar het blijft zonde. Het is een probleem dat bij veel verenigingen speelt. En zonder bestuur geen verenigingen."

Tholen

Een deel van de leden stapt over naar de afdelingen Tholen en Sint-Maartensdijk. Van Tilbeurgh zelf heeft zich ingeschreven bij Tholen. ,,Een jaartje proberen, kijken of dat wat voor me is. Want het zijn allemaal Vrouwen van Nu, maar wel allemaal anders. Iedere vereniging heeft een eigen karakter."

Meer berichten