Logo eendrachtbode.nl

Jaar lang minder parkeerplekken op Terreplein bij Tholen

De werkzaamheden voor De Plint op het Terreplein in Tholen zijn deze week begonnen. Daardoor zijn er een jaar lang 22 minder parkeerplaatsen bij het winkelcentrum. De rest wordt een blauwe zone waar je maximaal twee uren mag staan.

Momenteel wordt er geheid aan het bouwterrein, maar de feitelijke bouw start na de jaarwisseling. Dit ook om de ondernemers die aan het Terreplein gevestigd zijn, te ontzien tijdens deze drukke kerstdagen. ,,Dat de bouw enige overlast met zich meebrengt, is inherent aan een nieuwbouwwijk en zal zoveel mogelijk worden voorkomen", zegt Janet Gunter-Elenbaas, woordvoerder van de gemeente. ,,Er zijn in onderling overleg afspraken gemaakt over de bouw, parkeren en aanrijdroutes."

Slachtveld

Tijdens de bouw aan de Schietbaan wordt een deel van de Schietbaan en parkeerterrein Terreplein door de aannemer als bouwplaats gebruikt. Hierdoor zijn ongeveer 22 parkeerplaatsen buiten gebruik. Het parkeerterrein wordt dan blauwe zone: hier mag je van maandag tot en met vrijdag tussen acht uur 's ochtends en zes uur 's avonds maximaal twee uur parkeren. De tijden worden gecontroleerd door middel van een parkeerschijf en buiten een parkeervak staan is niet toegestaan.

Parkeerhof tijdelijk weg

Het parkeerhof tussen de Grindweg en Vestetuin is tijdens de bouw ook afgesloten. Tijdelijk zullen vervangende parkeerplaatsen worden aangelegd in groenzone tussen de Grindweg en de Parallelweg Grindweg. De aannemer heeft dit tijdens een informatieavond op 3 december voor de direct omwonenden toegelicht. De fiets- en voetgangersoversteek op de Grindweg blijft in gebruik tijdens de werkzaamheden. Ter hoogte van de afgesloten Schietbaan worden de fietsers en voetgangers over het parkeerterrein geleid. Momenteel wordt ook gewerkt aan de definitieve inrichting van de Schansdijk en Slachtveld.

Meer in de Eendrachtbode van 19 december. 

Meer berichten