Logo eendrachtbode.nl

Jolanda Moerland: het water bij Stavenisse is nog altijd onweerstaanbaar

Al direct toen Jolanda Moerland in Stavenisse kwam wonen, voelde zij zich hier thuis. Ze zou er dan ook nooit meer weg willen. Jolanda vond er haar man en is heel graag bezig met kinderen. Ze neemt met plezier deel aan het sociale leven in haar woonplaats en neemt haar verantwoording om zich in te zetten voor anderen.

Jolanda vindt het prachtig om met kinderen te werken. Dat bleek natuurlijk al uit het werk dat ze bijna haar hele leven gedaan heeft, maar ook uit andere dingen die ze doet.

Stavertje

Samen met Joke van der Pol richtte ze de peuterspeelzaal Het Stavertje op. ,,Het eerste jaar zaten we in het oude gemeentehuis en daarna gingen we naar De Schalm. Ik doe het nog steeds met veel plezier, evenals op Ollebolleke in Sint-Annaland. Ook in de andere dorpen en in Tholen ben ik bezig geweest in de peuterspeelzalen." Al veel jaren geeft ze met zeven anderen haar beste krachten aan Tonk. ,,Dat is een jeugdhonk in het oude gemeentehuis, waar we activiteiten organiseren voor de jeugd van vijftien tot en met achttien jaar. Koningsdag, playback shows, Sint-Nicolaasfeesten, droppings en fotospeurtochten."

Koningsdag

Vol trots laat ze het infoblad zien met daarin de activiteiten van 2020. Centraal daarin staat vanzelfsprekend 75 jaar vrijheid. Op het programma staan onder andere een oorlogsfilm voor de jeugd, Koningsdag en natuurlijk de Bevrijdingsdag op 5 mei. Op donderdag 4 juni trekt de militaire colonne met zeventig militaire voertuigen ook door Stavenisse langs een versierde route.

Lees het hele verhaal met Jolanda Moerland in de Eendrachtbode van 19 december. 

Meer berichten