Logo eendrachtbode.nl

Hele straat in kerstsfeer dankzij Jan en Lisette uit Sint-Annaland

Sommige mensen kunnen er in deze periode van het jaar een sport van maken om hun huis zo kleurrijk mogelijk te versieren. Zo ook Jan Hurkens en zijn vrouw Lisette uit Sint-Annaland. In de Burgemeester Baasstraat  klimmen in deze tijd van het jaar twee kerstmannen bij hen naar het dak van het huis. Eentje aan de rechterkant van de woning en eentje naast de voordeur. Dat is dus kortbij. Beide klimmers worden in de gaten gehouden door een hertje, terwijl een dikbuikige sneeuwpop bezoekers naar hun identiteit lijkt te vragen.

Plotseling bleek die sneeuwman verdwenen. Jan: "Die was weggewaaid, maar gelukkig werd hij weer teruggevonden. En ook de stroom was even uitgevallen. Er was een draad kapot." Het geheel wordt omsloten door vrolijk gekleurde verlichting. Met name de rode lampjes langs de tuin springen in het oog. Lampjes van bescheiden omvang, maar met een geweldige uitstraling. Alles bij elkaar een fraaie kersttoevoeging met nostalgische aspecten. Althans, zo ervaren kijkers het, die het tafereeltje aanschouwen. De fantasierijke bewoner heeft niet uitgerekend wat de urenlange feestverlichting hem aan stroomkosten oplevert. "Het is kerst, hè. De een gaat naar de kroeg, een ander gaat uit eten. Wij vinden dit leuk."

Meer over de kerstversieringen in de Eendrachtbode van 19 december. Daarin staan ook Wilma en Ed Schouten uit Tholen met hun versierde woning. 

Meer berichten