Logo eendrachtbode.nl

Politie zoekt naar lichaam vermiste Belg bij Sint Philipsland

De politie heeft vrijdagochtend op het Schelde-Rijnkanaal bij Sint Philipsland met een sonarboot en duikers gezocht naar (delen van) het lichaam van de vermiste Belg Johan van der Heyden. Het scheepvaartverkeer was daardoor deels gestremd. De politie vermoedt dat zijn lichaam daar of in het water bij de brug bij Oud-Vossemeer was gedumpt. 

De 56-jarige Van der Heyden (uit Lint bij Antwerpen) wordt sinds zondagavond 2 juni vermist. Hij is die avond in Zoersel geweest, bij zijn vriendin. Zijn witte Peugeot Boxer bestelbus is op 9 juni teruggevonden in Den Bosch, maar is eerder die week op verschillende plaatsen in Steenbergen gezien. Op het woonwagenkamp daar – waar de politie dinsdag voor de derde keer onderzoek deed – zijn sporen van Van der Heyden aangetroffen.

Zijn lichaam is nog altijd niet gevonden, maar de politie gaat er van uit dat de man niet meer in leven is. Het vermoeden bestaat dat hij is vastgehouden, met geldzucht als vermoedelijk motief. Er zijn in deze zaak al zeven mensen aangehouden, waarvan er nog vier vast zitten. De politie zoekt onder meer informatie over het wegmaken van lichaamsdelen, al dan niet met een speciekuip, en een mogelijk verband met een donkergrijze VW Fox. Justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Meer berichten