Logo eendrachtbode.nl

Café ’t Centrum in Poortvliet voor de laatste keer open

Jenny en Hans Goudzwaard draaien vandaag en morgen hun laatste weekend in café 't Centrum in Poortvliet. Na 25 jaar café hebben ze besloten alle energie te richten op hun restaurant, De Zeester. Tijd dus voor een terugblik.

Mooie verhalen heeft het stel genoeg. Want 't Centrum was jarenlang hét uitgaanscafé van Tholen.  ,,Er waren tijden dat we ieder weekend tweehonderd man binnen hadden", vertelt Jenny. ,,We moesten zelfs met pasjes werken, anders was het niet te doen. Het zat nok- en nokvol." Al pratend komen er allerlei herinneringen boven. Aan die keer dat ze een beachparty hielden, bijvoorbeeld. ,,We zouden de kelder dicht gaan storten", vertelt Jenny. ,,Dus dacht ik: we kunnen wel een strand in het café maken, vegen we het zand na afloop gewoon de kelder in." Zo gezegd, zo gedaan: er kwam een laag van 27 centimeter zand in het café, met een heus zwembad. Hans: ,,Als ik eraan denken hoe sommige gasten in dat zwembad doken, moet ik nu nog lachen."

Echtelijke ruzies
Er werden meer themafeesten gehouden. 'Spring in je string' en 'een ei hoort erbij', voor Pasen. Met een glimlach denkt de familie Goudzwaard terug aan 'doe eens raar met je haar', waarbij gasten in het café werden geknipt. ,,Er zijn er die dag heel wat kaal naar huis gegaan', lacht Jenny. Op koningsdag (of vroeger koninginnedag) was het traditie om na de aubade bij 't Centrum oranjebitter te komen drinken. ,,Dan zaten ze hier al rond half elf aan de borrel."

Nu begon het borrelen vroeger sowieso eerder. ,,Om elf uur gingen we open en om twaalf uur zat de bar al regelmatig vol", vertelt Hans. ,,Jenever kochten we met jerrycans tegelijk in. Dat is nu niet meer." Wat veel inwoners van Poortvliet zich vast nog wel kunnen herinneren, was de Westmallemiddag op oudjaar. ,,Die heeft heel wat echtelijke ruzies opgeleverd", lacht Hans. ,,Rond zeven acht uur gingen de gasten op huis aan, behoorlijk aangeschoten. Hun vrouwen konden dan een gezellige oudjaarsavond dan wel vergeten."

Lees er meer over in de Eendrachtbode van vrijdag 27 december.

Meer berichten