Logo eendrachtbode.nl

André Wisse: van dienstweigeraar tot voorganger

In 1984 kwam André Wisse met zijn vrouw Henny en vijf kinderen naar Tholen. Ze woonden met veel genoegen op Botshoofd en nu alweer tien jaar in Tholen-stad. In beide plaatsen hadden ze het prima naar hun zin. Allebei zijn ze actief in kerk en samenleving, terwijl André tot aan zijn pensioen in het onderwijs werkte zowel in Oud-Vossemeer als in Tholen.

Toen André en Henny in Botshoofd gingen wonen, sloten ze zich in eerste instantie aan bij hun oude kerkelijke gemeente in Bergen op Zoom: De Schakel. Later stapten ze over naar de Christengemeente De Oesterschelp in Tholen. Al na twee jaar werd André er oudste en is dat ook lange tijd gebleven. Hij ging en gaat nog steeds voor in de gemeente en ook wel in andere evangelische gemeenten. Nog steeds vervullen ze een belangrijke rol in de gemeente met bijbelstudies, gebedsgroepen en pastoraal werk.

André is ook een echte liefhebber van zang en muziek en toen zes jaar geleden Het Interkerkelijk Mannenkoor (IMT) werd opgericht, was hij er vanaf het begin bij om de baritonpartij te zingen. ,,Ik vind het heerlijk om zo met elkaar te zingen over de kerkmuren heen. Het is wel jammer dat ik merk dat mijn stem wat minder wordt." Sinds enkele jaren is André voorzitter van het koor. Verder wandelt hij erg veel en in de zomer wordt er gezwommen in de Spetter. André maakt zich ook verdienstelijk bij het Leger des Heils waar hij Syriërs begeleidt en ook in het 'boekenteam' zit, terwijl Henny de winkel beheert. ,,We hebben geen tijd om ons te vervelen." 

Lees het hele verhaal met André Wisse in de Eendrachtbode van 9 januari. 

Meer berichten