Logo eendrachtbode.nl

Veel Tholenaren zijn ook klaar met knalvuurwerk

Uit een peiling van deze krant blijkt dat er ook onder inwoners van Tholen en Sint Philipsland draagvlak is voor een verbod op knalvuurwerk. Ze geven daarmee burgemeester Ger van de Velde gelijk. Zij riep dinsdag in Scherpenisse in haar nieuwjaarstoespraak op tot een landelijk vuurwerkverbod.

Zo'n duizend mensen beantwoorden via de facebookpagina van deze krant of ze het net als de burgemeester een goed idee vinden om knalvuurwerk te verbieden. Van de Velde steunt net als vele andere burgemeesters door het land de oproep van politiekorpschef Erik Akerboom. Hij pleitte ervoor om vuurwerk waarmee je kunt gooien, te verbieden. Dat is in de praktijk enkel het knalvuurwerk. Ruim zevenhonderd personen reageerden dat ze het ook een goed idee vinden om te stoppen met knalvuurwerk. 27 procent was tegen zo'n verbod.

Slachtoffer

Voor de Thoolse burgemeester is de maat vol. ,,De maatschappelijke kosten en de ellende die het kan veroorzaken zijn veel te hoog. De beelden en berichten die langs kwamen vanuit het land afgelopen dagen hebben toch weinig en niets meer te maken met wat de jaarwisseling zou moeten zijn: een feest voor jong en oud. Ik ben blij dat de jaarwisseling bij ons relatief goed is verlopen. We hebben helaas wel een vuurwerkslachtoffer gehad in Sint Philipsland op nieuwjaarsdag, maar dat is nog niets in vergelijking met wat er in andere gemeenten is gebeurd." Op nieuwjaarsdag verloor een kind uit dat dorp twee vingertoppen door vuurwerk af te steken dat nog niet was afgegaan.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 9 januari. 

Meer berichten