Logo eendrachtbode.nl

Bewoners Bierens- en Weststraat Sint-Annaland krijgen gratis bomen

Bij de herinrichting van de Bierens- en Weststraat in Sint-Annaland worden de inwoners van die twee straten gratis bomen aangeboden. ,,Bomen zorgen voor een mooi straatbeeld, verkoeling en meer biodiversiteit'', zegt Willem Jan de Voogd van der Straaten, hoofd openbare werken van de gemeente Tholen.

Een eerdere klimaattest wees uit, dat er in Sint-Annaland te weinig groen is. Mede daarom wil de gemeente graag voorzien in een min of meer doorgaande bomenrij. Aangezien er in de straat weinig ruimte is voor het planten van bomen, willen b. en w. plaatselijk in de Bierens- en de Weststraat gratis bomen aanbieden. Reden voor de herinrichting is het voorkomen van wateroverlast in die twee straten tijdens extreme regenbuien.

Parkeergelegenheid

De gemeente wilde vooraf de wensen van de bewoners inventariseren en aan die enquête heeft veertig procent van de betrokkenen meegedaan. ,,Dat zijn veel reacties, wat ons een goed beeld geeft van de situatie. Fijn ook om te lezen dat veel bewoners vinden dat ze in een gezellige straat wonen.'' Uit de enquête kwam naar voren dat de parkeergelegenheid een aandachtspunt is. Een deel vindt dat er te weinig parkeerplaatsen zijn en dat de parkeervakken te smal zijn. Verder werd er vrij veel aandacht gevraagd voor de toegankelijkheid van de stoep: vooral de breedte en de toegankelijkheid voor minder validen. Volgens de gemeente vormen dit de belangrijkste uitgangspunten voor de aanpassing van de straat. Daarnaast worden ook maatregelen getroffen om de kans op wateroverlast te verminderen. Ook besteedt de gemeente aandacht aan de verkeerssnelheid.

Meer berichten