Logo eendrachtbode.nl

Nieuwe serie: Van wie bin jie d'r jin?

In 'Van wie bin jie d'r jin' gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naartoe? Deze week Aron Pals (13) uit Sint-Maartensdijk.   

Van wie bin jie der jin?

 Ik ben de zoon van Johnny Pals, van de drogist aan de Markt. Ik woon om en om bij mijn vader en moeder. Ze wonen allebei in Sint-Maartensdijk. Ik heb een zusje en een stiefbroertje en -zusje.

Waar ga je naar school?

Na de Rieburch ben ik naar 't Rijks gegaan in Bergen op Zoom, net als driekwart van mijn oude klas. Ik zit nu in havo 2. Eerst wilde ik naar het Roncalli omdat mijn nicht daar ook op zat, maar nadat ik naar een open dag was geweest bij 't Rijks wilde ik daar heen. Mensen zeggen dat de school te groot is, maar dat vind ik niet. Hij is wel groot, maar het is goed georganiseerd en je weet waar je naartoe moet.

Wat is je droombaan?

Die heb ik niet. Ik wilde wel een tijdje advocaat worden, maar daar moet je heel veel voor leren.

Wat doe je als je uit bent?

Op vrijdagmiddag ga ik altijd tennissen bij Jacoba van Beieren. In mijn klasse zijn we maar met z'n tweeën, dus soms zijn we maar een half uur bezig. Ik speel geen wedstrijden meer. In help wel eens mee in de winkel van mijn vader en wil er stage gaan lopen.

En al de andere dagen dan?

Huiswerk maken. Vorige week had ik toetsen en over een paar weken is het weer toetsweek. Dan heb ik negen toetsen in vijf dagen. Het gaat goed. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik sta op overgaan.

Maar je bent vast niet heel de avond met huiswerk bezig?

Nee, ik speel wel een spelletje op mijn telefoon, maar ik kijk vooral fi lms en series op Netfl ix. Het liefste oorlogsfi lms, maar het is nogal wisselvallig.

Wat vind je het mooiste plekje op het eiland?

Het bos van de Pluimpot vlakbij het strand. Dat is ook dicht in de buurt. Eigenlijk ken ik verder niet zo veel plekjes.

Wat zou je nog willen in de buurt?

Op zich heb ik niks te klagen. In Sint-Maartensdijk zijn nog genoeg winkels. Het enige dat ik mis is een kledingwinkel. Voor mijn kleren moet ik nu naar Bergen op Zoom.

Iemand opgeven voor deze serie? Geef het door via redactie@eendrachtbode.nl. 

Meer berichten