Logo eendrachtbode.nl

Ineke den Engelsman pendelt dagelijks tussen Poortvliet en Smerdiek

Het leven van Ineke den Engelsman speelt en speelde zich af in twee plaatsen: Poortvliet en Sint-Maartensdijk. Ze woonde en werkte lang in Smerdiek, maar sinds haar huwelijk woont ze met veel plezier in Poortvliet. Samen met haar man is ze ondernemer en de nog steeds groeiende zaak slokt veel tijd op, zodat ze blij zijn als ze weer in Poortvliet zijn. Dat is echt hun thuis.

Op de basisschool viel Ineke al op door haar mooie stem en toen ze zeventien jaar oud was, werd ze overgehaald om mee te doen met talentenjachten op Tholen en in Rucphen. ,,Na Rucphen werd er contact met me gezocht en kreeg ik zangles van een zekere Mieke, die ook Frans Bauer had begeleid. Het was in Fijnaart en het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd. Ik zong in cafés en op feestjes en had zelfs een fanclub: Ginnylee."

Handen vol

Ineke kan er nu om lachen, want een zangcarrière is het nooit geworden. ,,Het was wel een mooie ervaring." Momenteel heeft Ineke haar handen vol met het werken op het bedrijf, zodat er weinig tijd overblijft voor andere dingen. Het enige waar ze nog wel tijd voor neemt, is lezen.

Vakantie

Eén keer per jaar in het najaar als de drukte in de landbouw even wat minder is, gaat ze met haar man op vakantie. ,,We gingen tot nog toe naar Turkije of Griekenland om echt eens lekker uit te rusten. Jaap heeft dat echt nodig. Hij is altijd maar aan het werken en in zo'n all inclusive vakantie hoef je eindelijk eens een poosje niets te doen." De belangrijkste waarden in het leven vindt Ineke eerlijkheid en goed voor elkaar zijn. Als haar man even komt binnenlopen zegt hij: ,,Goed dat de aandacht even op Ineke is gericht, want als iemand het verdiend heeft, is zij het wel." 

Lees het hele verhaal met Ineke den Engelsman in de Eendrachtbode van 23 januari. 

Meer berichten