Logo eendrachtbode.nl

Van wie bin jie d'r jin Kayleigh van Tiggele?

In 'Van wie bin jie der jin' gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naartoe? Deze week Kayleigh van Tiggele (16) uit Poortvliet. 

Van wie bin jie der jin?

Ik ben een dochter van Jessica en Peter van Tiggele en heb twee zusjes. Mensen zouden mijn moeder kunnen kennen van het Activiteitencomité Poortvliet of haar werk bij de peuterspeelzaal.

Waar ga je naar school?

Naar het Mollerlyceum in Bergen op Zoom, in de vierde klas van de havo. Ik zat op de Eevliet en de meeste gaan naar 't Rijks. Ik was de enige die naar het Moller ging.

Je hebt een ?itsende scooter. Waarom? 

Ik ga er elke dag mee naar school omdat het ?jner is dan de bus. Nu ben ik binnen twintig minuten op school en kan ik gaan wanneer ik wil. Ik heb hem nu drie maanden en heb 3500 kilometer gereden. Ik betaal zelf mijn benzine en rij veel dus ik moet een bijbaantje hebben. Eerst werkte ik bij de Zeester en nu bij Albert Heijn in Tholen en ook nog bij mijn schoonmoeder in een tattoo en piercingshop in Bergen op Zoom. 

Dus je bent verliefd?

(lachend) Ja…. Mijn vriend heet Jay en komt uit Bergen op Zoom. Hij is mijn eerste echte vriendje en we hebben zeven maanden. Op het Moller heb ik eerder een soort vriendje gehad, maar we spraken elkaar vooral via de chat. We durfden niet eens tegen elkaar te praten terwijl we in dezelfde klas zaten.

Wil je zelf trouwens een tattoo of piercing?

Ik heb een piercing in mijn oor en hoef niet per se een tatoeage. Alleen samen met mijn moeder.

Wat is je droombaan?

Ik wil gewoon werken en veel geld verdienen. Ik ga op reis met school naar Toscane in Italië en moet die zelf betalen. Later zou ik het ?jn vinden als ik gewoon kan kopen wat ik wil. Ik heb al bij een osteopathie-opleiding gekeken, maar ben daarover gaan twijfelen. Kinderverpleegkundige lijkt me ook nog wat.   

Wat mis je nog in de buurt?

Een gezellig cafeetje. Bij 't Centrum kwamen nooit jonge mensen. An de Slôôve is momenteel de plek waar jongeren heengaan en daar kom ik ook wel eens, maar ik ga graag naar Bergen op Zoom. Daar heb ik door school veel vriendinnen. Ik vind carnaval trouwens ook leuk.


Iemand opgeven voor deze serie? Dat kan via redactie@eendrachtbode.nl. 

Meer berichten