Logo eendrachtbode.nl
Bezoekers van de informatieavond in de Wellevaete. Links aan het woord Gerrit Bril, inwoner van de Bierensstraat en PVV-commissielid. Rechts in groene trui ambtenaar Joost Krijger.
Bezoekers van de informatieavond in de Wellevaete. Links aan het woord Gerrit Bril, inwoner van de Bierensstraat en PVV-commissielid. Rechts in groene trui ambtenaar Joost Krijger.

Bierensstraat en Weststraat Sint-Annaland krijgen ook goot in midden

Zo'n zestig belangstellenden bezochten de inloopavond over de reconstructie van de Weststraat en Bierensstraat in Sint-Annaland. Dit jaar gaan die op de schop om te zorgen dat bij hevige regenval het water beter wegloopt. De straten krijgen een v-profiel met een goot midden in de weg, net als de Hoenderweg. De even kant van de Bierensstraat krijgt een parkeerstrook. 

Bezoekers van de informatieavond in de Wellevaete kunnen bij vier tafels gaan kijken. De reconstructie van de straten, die in elkaars verlengde liggen, was voor het gemak opgedeeld in drie plattegronden waarbij een ambtenaar vragen beantwoordde of opmerkingen aannam. Het gaat om de Weststraat apart en de Bierensstraat is in twee stukken geknipt. Van de Schoolstraat tot aan de F.M. Boogaardweg en vanaf daar tot aan de voetbalvelden van WHS. De gemeente is nog aan het bedenken welk stuk het eerste wordt aangepakt.

De rijbaan van de Westraat is na de reconstructie vier meter breed, de stoep aan de oneven kant 1.75 meter en aan de even kant 2.05 meter. Bij de Meestoof wordt geprobeerd nog meer parkeerruimte in te richten. In de Weststraat worden de rioolbuizen vervangen en bij de kruising met de Ring komt een boom. Door de reconstructie zou bij hevige regenval het water van de Weststraat richting de Bierensstraat moeten stromen. Over heel de linie krijgen de straten een v-profiel met een goot midden in de weg, net als in de Hoenderweg en Suzannaweg. De sloot bij WHS wordt verbreed met een meter en bij het stuk Bierensstraat vanaf de voetbalvelden tot aan de kruising met de F.M. Boogaardweg komt een hemelwaterafvoer.

Meer berichten