Logo eendrachtbode.nl
Smerdiekenaren zijn het minst tevreden over hun dorp. Hier lopen leden van de dorpstafel door Sint-Maartensdijk. (Archieffoto)
Smerdiekenaren zijn het minst tevreden over hun dorp. Hier lopen leden van de dorpstafel door Sint-Maartensdijk. (Archieffoto)

Inwoners Stavenisse en Poortvliet meest tevreden over hun dorp

De inwoners van Stavenisse en Poortvliet zijn het meest tevreden over hun dorp. Dat blijkt uit het rapport van onderzoeksbureau Lemon. Sint-Maartensdijk scoort op het gebied van leefbaarheid het laagst.

In de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht wordt sinds 2011 de leefbaarheid in beeld gebracht met behulp van leefbaarheidsmonitor Lemon. In 2019 is een vragenlijst aan bewoners voorgelegd over vier thema's: fysieke woonomgeving, sociale woonomgeving, overlast en ongenoegens en veiligheidsgevoel. In totaal krijgt de gemeente Tholen een 7,4 voor leefbaarheid.

8 voor Stavenisse 

Stavenisse scoort het hoogst: een 8. Geen enkel onderdeel krijgt hier lager dan een 6. Het enige dat de Stavenissenaren missen in hun dorp zijn medische voorzieningen. Ook in Poortvliet zijn de inwoners heel tevreden, hun dorp krijgt een 7,8. De enige zaken die in Poortvliet negatief beoordeeld worden, zijn het aantal winkels en zorgvoorzieningen. Sint-Maartensdijk scoort lager dan gemiddeld op Tholen, Smerdiekenaren beoordelen hun woonomgeving met een 5,4.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 30 januari. 

Meer berichten