Logo eendrachtbode.nl

Van wie bin jie der jin Coen van Dijke?

In 'Van wie bin jie der jin' gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naartoe? Deze week Coen van Dijke (15) uit Sint-Annaland.

Van wie bin jie der jin?

Ik ben een zoon van Martien en Klazien van Dijke. Mensen zouden mijn vader kunnen kennen van zijn bedrijf, DMK Afbouw in Sint-Annaland. Ook is hij bestuurslid van de SGP Tholen.

Waar ga je naar school?

Naar het Calvijn College in Tholen. Ik zit nu in de vierde klas, mijn examenjaar dus. Ik denk wel dat ik het haal, mijn cijfers kunnen beter, maar het is niet heel erg. Eigenlijk sta ik er best goed voor. Het is een leuke school: niet zo groot, lekker rustig, je kent er iedereen. Meestal ga ik met de bus, en als het mooi weer is met de ? ets.

Wat is je droombaan?

Makelaar worden. Ik heb stage gelopen bij Leunis Makelaars en dat vond ik zo leuk, dat ik zelf ook makelaar wil worden. Het leukste vond ik het contact met mensen. Als je in een winkel werkt, heb je maar heel even contact en dan zijn ze weer weg. Bij een makelaar is het contact veel intensiever. Om makelaar te worden moet ik eerst commerciële economie doen en daarna de hbo-opleiding tot makelaar.

Wat doe je in je vrije tijd?

Gamen en met mijn vrienden rondhangen. Ik doe niet aan sport, eigenlijk ook nooit gedaan. Ik heb wel een bijbaantje, aardappels sorteren bij Kees Bijl. Van het geld dat ik verdien heb ik een Playstation gekocht. Die zijn best duur, ja, maar vaak werk ik er mijn hele vakantie. Mijn vrienden werken er ook allemaal, dus dat is best gezellig. En als ik dan niet ga werken, zijn zij allemaal aan het werk en zit ik alleen thuis. Dus dan ben ik liever aan het werk.

Ben je verliefd?

Nee, ik heb ook nooit echt serieuze verkering gehad. Van mij hoeft dat ook niet zo, ik heb het stikgezellig met mijn vrienden.

Wat mis je in Sint-Annaland?

Sint-Annaland is best rustig, maar ik mis de drukte van een grotere stad niet. Als we hier een bioscoop zouden hebben, zou ik best een keer gaan, maar van mij hoeft het niet per se. Ik vind Sint-Annaland goed zoals het is, ik zou nergens anders willen wonen.

Meer berichten