Logo eendrachtbode.nl

'Muziek betekent alles voor mij, ik heb er zoveel aan te danken'

Nico Droogers is geboren en getogen in Oud-Vossemeer en zou er nooit meer weg willen. Hier voelt hij zich veilig en thuis met zijn vrouw en drie kinderen. Autotechniek is zijn beroep, maar zijn hart ligt helemaal bij de muziek. Hij is er elke dag mee bezig, zowel passief als actief.

Muziek is Nico met de paplepel ingegoten. De OVM (Oud-Vossemeerse Muziekvereniging) speelde in zijn ouderlijk huis een grote rol. Zijn vader speelde trompet, zijn moeder saxofoon, zijn zus bugel en trompet en zijn broer trompet en trombone. Nico wilde als kind ook graag meedoen en zijn eerste instrument was de althoorn. Hij werd echter veel meer aangetrokken door alles wat met bas te maken had, maar die instrumenten waren toen nog veel te groot voor hem.

Carnaval 

,,Toen ik jong was, keken ze bij de muziek gewoon wat er nodig was en dat was de bugel. Dus ben ik die gaan bespelen, ik vond het niet echt leuk, maar deed gewoon wat ze me voorschreven." Nico haalde zijn theorie A en B bij zijn leermeesters Pierre van Broekhoven en Jan Spruit. Tot zijn dertiende jaar zat hij bij OVM, maar toen kreeg hij een beugel in zijn mond en heeft hij jarenlang geen instrument bespeeld. Later ging hij in dweilband 22 spelen en daar kon hij eindelijk zijn geliefde basmuziekinstrumenten bespelen, namelijk esbas en besbas. Dat doet hij nog steeds. Op dit moment is het spitsuur voor de dweilband, want de carnaval is in aantocht en dan wordt er veel gespeeld in cafés en zalen. 

Lees het hele verhaal met Nico Droogers in de Eendrachtbode van 30 januari. 

Meer berichten