Logo eendrachtbode.nl
Vincent Bosch (rechts) in de hallen van de rechtbank in Breda. Naast hem collega PVV-raadslid Jack Vaders.
Vincent Bosch (rechts) in de hallen van de rechtbank in Breda. Naast hem collega PVV-raadslid Jack Vaders.

Rechter buigt zich over geheimhouding documenten Spetter

Binnen twaalf dagen blijkt of de geheimhouding op de documenten over zwembad de Spetter correct is opgelegd door de gemeenteraad. PVV-er Vincent Bosch uit Poortvliet zat dinsdag bij de rechter in Breda om dat besluit aan te vechten. Rechter G.M.J. Kok bleek oor te hebben voor de bezwaren van het raadslid, maar tegelijkertijd vroeg ze zich af wat de noodzaak is omdat de documenten in maart openbaar worden gemaakt.

Bosch, die officieel als inwoner van Poortvliet de zaak aanspande, voerde dinsdag zelf het woord. In het andere bankje zaten advocaat Elisabeth Pietermaat van kantoor Pels Rijcken samen met juriste Louise Martens en griffier Wilma Antes van de gemeente. In de zitting van dinsdag ging het Bosch om de rechter ervan te overtuigen dat de geheimhouding op de ruim 200 documenten onterecht is opgelegd. De coalitiepartijen SGP, VVD en CU stemden daar voor, de rest tegen. Het raadslid verwees naar het collegevoorstel aan de raad over geheimhouding. Daarin staat volgens hem dat de feitelijke oplegging alleen over vijf concreet genoemde documenten gaat. Die vijf staan al sinds de raadsvergadering in januari online.

Evident

Volgens Bosch strookt het niet met de gemeentewet dat met dat raadsbesluit van 29 oktober ook meteen over de andere 200 documenten geheimhouding is opgelegd. Daar had de raad volgens hem een nieuw voorstel over moeten krijgen. Advocaat Pietermaat voerde aan dat alle raadsleden wisten over welke documenten het ging. ,,Dat was evident."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 13 februari. 

Meer berichten