Logo eendrachtbode.nl

Lené Suurland: 'Pokeren geeft zowel gezelligheid als spanning

Lené Suurland houdt van het spelletje pokeren, maar het is geen verslaving geworden. Timmeren doet hij ook heel graag en zijn huis aan de Voorstraat in Sint-Annaland heeft hij helemaal zelf verbouwd. Hij woont er graag met zijn Suzan en hoopt vooral nog lang en gelukkig te leven.

In zijn jeugd was Lené al bezig met het kaartspel. Toen ging het vooral nog om het gewone kaarten als pesten, bluffen en klaverjassen. Hij heeft het eigenlijk van huis uit meegekregen en met klaverjassen deed hij ook wel mee met wedstrijden en toernooien. Vanaf zijn vijfendertigste jaar is hij begonnen met pokeren. ,,We deden het om de beurt bij iemand thuis in Sint-Annaland of Tholen. In het begin deed ik het vooral met Michael Marinus en Pascal van Oorschot." Later vielen er kaartvrienden af en kwamen er weer nieuwe bij.

,,Er komt wel eens wat geld bij te pas, maar over het algemeen doen we het voor de gezelligheid en de spanning", vertelt Lené.  Nadat het lange tijd op allerlei plaatsen gespeeld werd, verplaatste het pokeren zich ongeveer twaalf jaar geleden naar een speciale ruimte helemaal achter de tuin van Lené waar een aantal grote schuren staan. ,,Er lag allerlei rommel van familie en vrienden en we hebben er toen een mooie mancave van gemaakt. Het is een ruimte op zolder, daar staan twee pokertafels maar ook een biljarttafel en een dartboard."

Paar vaardigheden

Bij Lené komt eens in de vijf weken een groep mannen bijeen, die dan hier gaan pokeren. Het is altijd op vrijdagavond en meestal beginnen ze om zeven uur en gaan ze door tot drie uur in de nacht. ,,Mijn zoon Jacky, Maurice Uijl en William en Patrick Quist zijn altijd van de partij. Maar vaak ook anderen, want je kunt het spel met zeven tot twaalf deelnemers spelen." De mannen houden de stand  precies bij en aan het eind van het jaar kun je dan zien wie er heeft gewonnen. Lené heeft het echter nog nooit verder gebracht dan een elfde of twaalfde plaats. Dat deert hem niet, want het gaat immers vooral om de gezelligheid. Toch zijn er wel een paar vaardigheden gewenst zoals geduld, kennis en bluffen.

Lees meer in de Eendrachtbode van 13 februari.

Meer berichten