Logo eendrachtbode.nl

Lokale rockmuzikanten zorgen voor bandjesavond in café

Ilja Fase en Valentijn Hermus uit Sint-Annaland treden volgende week zaterdag met hun bands op in An de Slôôve. Stevige gitaren, bassen en drums vullen die avond het café: Stalland Rocks is dan ook toepasselijke als naam voor de avond gekozen.

Valentijn (25) en Ilja (43) zijn allebei in Sint-Annaland opgegroeid, even vertrokken en toch weer teruggekeerd. In het dagelijks leven werkt zij als studentbegeleider op de Erasmus Universiteit, hij is timmerman. De wekkers gaan om respectievelijk zes en vier uur. In de avonduren en weekenden houden ze zich bezig met hun geliefde hobby: muziek maken.

Ilja zingt en speelt basgitaar in de band Gula, ongetwijfeld de hardste band van de avond. ,,Het is stevige rock, maar we hebben ook dat psychedelische geluid dat mensen misschien kennen van Pink Floyd." Die band komt ook als inspiratie terug voor Mindfuel, de groep waar Valentijn bij zingt. ,,Wij spelen ook rock. Ik zou het zeker geen hardrock noemen. Zelf luister ik, zeker in vergelijking met de rest van de bandleden, ook naar veel meer commerciële muziek." Het is niet voor het eerst dat Gula en Mindfuel het podium delen. Dat deden ze eerder in het inmiddels gesloten café Les Vedettes in Bergen op Zoom. Ook hebben ze daar allebei meegedaan aan bandwedstrijd T-Strijd van poppodium Gebouw-T. 

Stalland Rocks

Stalland Rocks is 22 februari en begint om half tien. Behalve Mindfuel en Gula speelt ook de lokale groep Baron & the Toxic Villagers. Zij openen de avond met een set covers. Entree is gratis.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 13 februari.

Meer berichten