Logo eendrachtbode.nl
Foto: Nu het Italiaanse koor niet naar Oud-Vossemeer kan komen, houdt OVM een benefietconcert.

Concert Italiaans koor in Vossemeer gaat toch niet door

Het Italiaanse koor Coro La Rocca zou op 13 maart twee concerten geven in Oud-Vossemeer, op uitnodiging van muziekvereniging OVM, maar dat gaat niet door. Het koor mag van de daar lokale autoriteiten niet reizen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. ,,Het is heel spijtig", zegt Patrick Fase van OVM. ,,We hebben er veel moeite in gestoken." OVM geeft nu op 13 maart een benefietconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Italiaanse koor.

Coro La Rocca komt uit Garda, ongeveer negentig kilometer van Lombardije, een van de besmette Italiaanse regio’s. Nu er  in Verona ook een aantal ziektegevallen zijn, gerelateerd aan Coronavirus, is de reis afgeblazen. Verona ligt zo’n 30 kilometer van Garda, dus vonden de officiële instanties het niet meer verantwoord om het koor naar Nederland te laten reizen.

Benefietconcert 

,,Het koor en de muzikanten in Oud-Vossemeer hadden zich enorm verheugd op het concert op vrijdag 13 maart, maar dat kan dus helaas niet doorgaan", zegt Patrick Fase van OVM. Het concert wordt voorlopig niet ingehaald. ,,Het koor krijgt helaas het geld dat zij betaald hebben voor de vlucht en het hotel niet terug", zegt Fase. ,,Daarom hebben wij hebben nu besloten om toch vrijdag 13 maart concerten te geven, met als vanzelfsprekend een gewijzigd muzikaal programma, waarvan de opbrengst is voor het koor. Misschien kunnen zij dan toch hun droom om naar Nederland te komen, waarmaken." Alle leden van OVM en de kinderen van de scholen die mee willen doen zullen deelnemen aan de concerten. Die worden gegeven 's middags om 16.00 en 's avonds om 19.30 uur. 

OVM is al twee keer in Garda geweest om daar op te treden. Dit jaar nodigde OVM het Italiaans koor uit om naar Tholen te komen. 

 Dit is een update van het bericht dat in de Eendrachtbode van 5 maart staat. Pas donderdag (5 maart) is besloten dat het koor niet mag reizen.  

Meer berichten