Logo eendrachtbode.nl
De Thoolse oorlogsveteraan Gilles de Kok vertelt over zijn oorlogservaringen.
De Thoolse oorlogsveteraan Gilles de Kok vertelt over zijn oorlogservaringen. (Foto: )

De Kraal krijgt eerste lespakket over 75 jaar vrijheid

Als eerste school mocht Montessorischool De Kraal in Tholen vrijdagochtend het lespakket voor de viering van 75 jaar vrijheid in Tholen ontvangen. Een delegatie van Tholen Sterk én veteraan Gilles de Kok (94) waren hierbij aanwezig.

Rond negen uur verzamelde alle leerlingen zich in de gymzaal. Daar vertelde de Kok over zijn oorlogservaringen. ,,Ik vind het schitterend dat ik hier nu mijn ervaringen door kan geven”, zei hij. ,,Ik hoop dat de kinderen het in zich opnemen en kunnen voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt. Nederland mag nu al 75 jaar in vrede en vrijheid leven, dat is zo belangrijk.” De kinderen luisterden vol aandacht naar zijn verhaal. 

Cadeau

Thea Niemantsverdriet van Tholen Sterk vertelde daarna iets over de viering van 75 jaar vrijheid in Tholen en een aantal kinderen mochten helpen met het uitpakken van een cadeau: een boekenpakket over de bevrijding.  Behalve deze boeken voor de onder-, midden- en bovenbouw is er ook een speciale website met een educatief programma: www.tholenviert75jaarvrijheid.nl. Hierop staan voor alle klassen diverse opdrachten: van kleurplaten tot het schrijven van een verslag en een gedichtenwedstrijd. Ook zijn hier verhalen, activiteiten en de oorlogsmusea in de buurt te vinden.

Ook de Carbid Stichting Tholen was vrijdag aanwezig. Mede dankzij een gift van deze stichting (3500 euro) is het educatieve programma op de scholen in de gemeente Tholen mogelijk. Het educatief programma is bestemd voor alle basisscholen in de gemeente Tholen. Zij ontvingen dit pakket allemaal vandaag (vrijdag). ,

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 12 maart.

Meer berichten