Logo eendrachtbode.nl
Els Janse, klant bij Drogisterij Maja, toont het laatste fijnstofkapje.
Els Janse, klant bij Drogisterij Maja, toont het laatste fijnstofkapje. ( )

Lege schappen bij drogist: ’Handgel met tien flessen tegelijk weg’

Iedere nieuwe ontmoeting die normaal zou beginnen met handen schudden, is nu aanleiding om te praten over het coronavirus. Op basisschool Ter Tolne konden deze week elke dag twee groepen niet naar school omdat leraren thuis moeten blijven. Het Italiaanse koor dat morgen in Oud-Vossemeer zou optreden, mocht vorige week Italië al niet meer uit. Mensen slaan mondkapjes en handgel in. Bij de drogist in Sint-Annaland zijn deze artikelen uitverkocht.

Al vanaf de eerste melding van het coronavirus in Nederland loopt het storm bij Drogisterij Maja in Sint-Annaland. Als eerste waren de mondkapjes uitverkocht, inmiddels zijn de handgel en de desinfecterende handzeep uitverkocht en ook de fijnstofmaskers, die als mondkapjes te dragen zijn, zijn inmiddels op. ,,Met tien, twaalf flessen tegelijk werd de handgel verkocht”, vertelt Maja Westdorp. 

Twee leraren en de directeur van openbare basisschool Ter Tolne in Tholen voelden zich niet topfit en moesten zich ziekmelden. Elke dag blijven er daarom twee groepen thuis. De beschikbare leerkrachten schipperen. ,,Het is allemaal preventief. Ze hebben niet het virus”, zegt OcTho-bestuurder Jan Berends. Het zijn richtlijnen van het RIVM. Een van de laren komt ook uit Brabant, de provincie met de meeste besmettingen. ,,Wie verkouden is, hoest of koorts heeft, moet gewoon thuis blijven. Dat geldt ook voor de kinderen. Ouders moeten ze dan thuis houden." Ambtenaren in het gemeentehuis in Tholen worden geadviseerd geen handen meer te schudden. 

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 12 maart 2020.

Meer berichten