Logo eendrachtbode.nl
Foto: Jaap Hage schudt in zijn enthousiasme ondanks de richtlijnen toch de hand van vertrekkend wethouder Jan Harmsen (links). Die schrikt daar zichtbaar door. In raadszaal was donderdag een flink publiek omdat Harmsen afscheid nam en zijn opvolger geinstalleerd werd.

Tholen en Sint Philipsland plat door coronavirus

Binnen nog geen 24 uur zijn alle openbare activiteiten op Tholen en Sint Philipsland afgelast vanwege de nieuwe maatregelen om het coronavirus te beteugelen. Bijeenkomsten met meer dan honderd mensen zijn voorlopig verboden, maar ook evenementen waar aanzienlijk minder mensen worden verwacht hebben besloten het niet door te laten gaan. 

Alle sportclubs schorten de activiteiten, inclusief trainingen, tot 31 maart op. De wielerronde van Vosmeer is ook afgelast. Lezingen, jaarvergaderingen, concerten en toneelvoorstellingen gaan in elk geval in de komende week niet door. Ook hebben verenigingen activiteiten van later deze maand al alvast afgelast. Het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk is voorlopig ook dicht. 

NL Doet

Het Oranje Fonds heeft alle organisatoren van NL Doet activiteiten opgeroepen die af te lassen. In Tholen zou het klussen bij zwembad de Spetter op zaterdag wel door gaan omdat ze niet meer dan vijftig mensen verwachten, maar de gemeente laat het niet toe. Opruimactie Schone Schelde is op de twee geplande plekken afgelast. 

Kerkdiensten ook verboden

In principe zijn bijeenkomsten met meer dan honderd mensen verboden. Dat betekent dat de meeste kerkdiensten ook niet door zouden kunnen gaan. Vanuit de PKN, waar diverse Thoolse gemeenten bij zijn aangesloten, is het advies van de overheid overgenomen. 

Raadsvergadering 

De raadsvergadering van donderdagavond ging wel door. Waar het bij een gemiddelde raadsvergadering om 50 man gaat, was het nu drukker omdat er een wethouderswisseling was. Er waren zeker zo'n tachtig mensen in de raadszaal. 

Geen bezoeken wethouders en burgemeester

De gemeente heeft vrijdag besloten om alle bijeenkomsten tot 31 maart niet door te laten gaan. Aanstaande maandag- en dinsdagavond waren lezingen over duurzaamheid gepland in het gemeentehuis. Alle officiële bezoeken door de burgemeester en de wethouders zijn daardoor opgeschort. 

Meer berichten