Logo eendrachtbode.nl

Vossemeerder besmet met coronavirus, ligt in ziekenhuis

Bij een inwoner van Oud-Vossemeer is na laboratoriumonderzoek het coronavirus (COVID-19)  vastgesteld. Deze persoon ligt in het ziekenhuis. Het is de eerste Thoolse vastgestelde besmetting en de veertiende in Zeeland. 

Burgemeester Ger van de Velde zegt dat ze meeleeft met de patiënt. ,,Hopelijk vindt een spoedig herstel plaats. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland en heeft het volste vertrouwen in hun aanpak. Laten we zelf ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en de kans op verspreiding verkleinen door de maatregelen van het RIVM en GGD op te volgen.”

Contactonderzoek

Nadat een persoon in Zeeland positief is getest op het coronavirus brengt GGD Zeeland in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Hierdoor wordt de kwetsbare groep in beeld gebracht. Gezinscontacten van de patiënt ontvangen instructies wat betreft de thuisisolatie. Alle overige contacten wordt zoals iedereen in Nederland gevraagd de adviezen van het RIVM op te volgen.

Meer berichten