Logo eendrachtbode.nl
Bij de Hersteld Hervormde Gemeente worden de leden verspreid over de diensten en gebouwen. Dit is een archieffoto van de opening na de restauratie van de Maartenskerk.

Kerken springen creatief om met diensten door virus

Door het verbod op bijeenkomsten met meer dan honderd personen moeten de kerken op Tholen en Sint Philipsland creatief zijn. De diensten bij de Hervormde Gemeenten in Tholen en Sint-Annaland zijn voor de rest van de maand afgelast. Bij de Gereformeerde Gemeente in Tholen, de grootste kerk van het eiland, moeten de meeste kerkgangers de dienst op afstand volgen. 

De koster, kerkenraad en gezinnen van die mensen luisteren wel samen naar de preek van de dominee. Andere gemeenteleden moeten de dienst via de kerktelefoon of scanner volgen. 

Hersteld Sint-Maartensdijk

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente in Sint-Maartensdijk wilden ze het ook niet zo ver laten komen. Daar verspreiden ze de kerkgangers over de kerk, het verenigingsgebouw en verschillende diensten zodat er niet meer dan honderd mensen daadwerkelijk bij elkaar zitten. 

De morgendienst en middagdienst worden gehouden in gebouw Calvijn én in de kerk. De preek wordt uitgesproken in de kerk en door middel van de geluidsinstallatie is de preek mee te beluisteren in gebouw Calvijn. Een delegatie van de kerkenraad/kerkvoogdij zal in beide gebouwen aanwezig zijn en in beide gebouwen zal worden gecollecteerd bij de uitgang. De gemeenteleden worden verdeeld over beide diensten en over beide gebouwen op achternaam.

Meer berichten