Logo eendrachtbode.nl

Scholieren halen boeken op en studeren nu thuis

Sinds maandag – toen de scholen op last van de regering voor drie weken werden gesloten – ziet de wereld er voor de scholieren ook heel anders uit. Quincy van Dijke (16) en Senna Smits (15) komen ’s middags met zware tassen vol schoolboeken van de bushalte aan de Dorpsweg in Sint-Annaland.

,,Alle leerlingen van ’t Rijks in Bergen op Zoom waren op verschillende tijdstippen uitgenodigd om hun boeken op te halen’’, vertellen de twee scholieren. ,,We moesten ook onze kluisjes leeg maken.’’ Drie weken moeten ze thuis leren.

Het indammen van het coronavirus, een nieuw soort griep dat in China begon en nu Europa in zijn greep houdt, heeft tot ingrijpende maatregelen geleid. Scholen en horecabedrijven zijn tot 6 april gesloten. Quincy en Senna schikken zich erin. ,,We hebben het nog niet echt van heel dichtbij meegemaakt, dus dan ben je niet direct ongerust. Eerst dachten we ook nog dat drie weken vakantie wel heel leuk zou zijn, maar de school gaat gewoon door. Alleen moeten we thuis studeren en via de app en mail houden we contact met ’t Rijks.’’

Lees meer in de Eendrachtbode van 19 maart.

Meer berichten