Logo eendrachtbode.nl

Slagerij Bevelander in Poortvliet stopt na dertig jaar

Slagerij Bevelander in Poortvliet sluit in mei de deuren. Na zeker dertig jaar moeten klanten van heel het eiland dan verstoken zitten van hun favoriete biefstuk of gebraden gehakt. Voor de kleinste kern betekent het dat er een publiekstrekker verdwijnt.

Aan een gebrek aan klandizie ligt het niet. Mensen komen al jaren van heel het eiland en daarbuiten om hun vleeswaren, biefstukjes en barbecuevlees in Poortvliet te halen. ,,Het was vorige week de week zonder vlees, maar daar hebben wij niks van gemerkt. Dat is toch iets meer van de stad. Op het platteland merk je daar minder van”, vertelt slager Ko Bevelander. Ze gingen een tijdje geleden al op vrijdagmiddag dicht als aanvulling op de vrije woensdagmiddag. Omdat de vaste hulp ander werk heeft gevonden, hebben deze zomer Ko en Ellie besloten het bijltje erbij neer te gooien. ,,Corina de Hond heeft hier ruim twaalf jaar gewerkt. Ze kwam hier meteen uit de schoolbanken en ging aan de slag.” 

Jochems

Een nieuwe hulp aantrekken, zien de eigenaren niet meer zitten. ,,Ik ga niet meer iemand voor twee jaar helemaal inwerken en opleiden”, zegt Ko. ,,Met z’n tweeën de zaak draaien houden we niet lang vol. Het is goed zo”, zegt de 61-jarige slager. ,,Gelukkig kunnen we nu zelf nog deze beslissing nemen”, vult Ellie aan. Ko’s opa begon de slagerij ooit. Hij en Ellie namen de slagerij in 1989 over van Peter Jochems.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 19 maart. 

Meer berichten