Logo eendrachtbode.nl

Tholenaar overleden door corona, drie nieuwe besmettingen

Een Tholenaar is overleden nadat die besmet was geraakt met het coronavirus. Binnen de gemeente zijn er drie nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat om inwoners van Sint-Annaland, Poortvliet en Tholen. 

Daarmee komt het aantal besmette personen in totaal op vijf, waarvan er een is overleden. De eerste twee besmette personen kwamen uit Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer. Ze hebben allebei in het ziekenhuis gelegen. 

Droevig nieuws

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde: ,,Vandaag heb ik het droevige bericht ontvangen dat een inwoner van onze gemeente is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om het eerste dodelijke slachtoffer binnen onze gemeentegrenzen. Ik wens de nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ik doe nogmaals de oproep aan alle inwoners om te zien naar elkaar en vooral onze kwetsbare inwoners niet uit het oog te verliezen. Volg de opgelegde maatregelen en adviezen op, wees alert op uw gezondheid. Niet alleen voor uzelf maar ook voor anderen. Samen staan we sterk.” Om privacyredenen  doet de gemeente geen mededelingen over de leeftijd of woonplaats van het slachtoffer.

Niet iedereen wordt nog getest

Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Meer berichten