Logo eendrachtbode.nl

Nieuwe besmettingen in Poortvliet, Scherpenisse en Tholen

In Poortvliet, Scherpenisse en Tholen zijn sinds gisteren drie nieuwe personen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal van besmettingen in de gemeente Tholen op 24. Donderdag kwamen er in één dag acht bij. 

Het is inmiddels de dertiende besmette persoon in Tholen-stad. Daar is vorige week ook een vrouw overleden die corona had. In Sint-Annaland zijn er vier vastgestelde besmettingen, in Poortvliet twee en voor de overige kernen steeds één. In heel Zeeland zijn er zes mensen overleden die het virus hadden. 

Stavenisse officieel nog besmettingsvrij 

Volgens deze officiële GGD-cijfers is alleen Stavenisse nog 'besmettingsvrij', al is het hoogstwaarschijnlijk dat iemand daar wel besmet is. Niet alle besmette personen worden namelijk meer getest. 

Relatief veel zieken op Tholen 

Het RIVM houdt een kaart bij om de intensiteit van de besmettingen per gemeente te meten. Tholen had op 27 maart 77,6 besmettingen op 100.000 inwoners. Alleen Goeree-Overflakkee heeft er in de omliggende regio meer. In de West-Brabantse gemeenten zijn er, afgaande op de officiële cijfers, relatief minder mensen besmet. 

Meer berichten