Logo eendrachtbode.nl
Foto: Huisarts Janneke Kuijlen met op de achtergrond Cindy van Meer. Van Meer heeft al eerder bij de huisartsenpraktijk in Stavenisse gewerkt en is met de komst van Kuijlen weer terug.

Nieuwe huisarts Poortvliet neemt ook praktijk Stavenisse over

Midden in de coronacrisis krijgt Stavenisse – het enige dorp op Tholen waar de GGD nog geen besmettingen vaststelde – een nieuwe huisarts. De 41-jarige Janneke Kuijlen is gisteren Hamid Gohari opgevolgd. Per 1 januari pas begon ze in Poortvliet en nu heeft ze onverwacht twee praktijken. Inwoners reageren blij dat de ’huisartsenstrijd’ in Poortvliet voorbij is en ook Stavenisse met een schone lei kan beginnen.

Dokter Hamid Gohari stopt er na ruim anderhalf jaar al mee. Per 1 juli 2018 nam hij de taken van dokter Panis over, maar Stavenisse blijkt geen gelukkige overname te zijn geweest. Toen in Poortvliet de overname van de praktijk van dokter Brussen mislukte, begon Gohari alsnog zelf in ’t Ouwe Raed’uus, waardoor er twee huisartsen waren in de kleinste woonkern van ons eiland. 

Ruimte  

,,Ik heb nu ruimte in mijn agenda om alle dagen in de week te gaan werken’’, zegt Janneke Kuijlen, behalve huisarts ook moeder van vier kinderen. ,,Mijn doel is om in de loop van dit jaar samen met een collega praktijkhouder te worden van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk de Korenmolen. Dokter Pelicaen blijft ook bij de Korenmolen.’’

Perikelen

Gohari heeft in een afscheidsbrief aan de Stavenissenaren gezegd dat hij met plezier heeft gewerkt. ,,We hebben goede tijden gehad, maar er waren ook periodes met perikelen. Dit geheel heeft een impact gehad op mij en mijn gezinsleven. Na uitgebreid overleg en wikken en wegen, heb ik besloten de praktijk over te dragen.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 2 april. 

Meer berichten