Afbeelding

Hans Roggeband bleef in Vossemeer altijd de Thoolse prul

Hans Roggeband werkte en woonde een groot deel van zijn leven in Oud-Vossemeer. Hij werd er vooral met zijn vrouw Hetty bekend als van de supermarkt. Al woont hij nu weer in Tholen, toch is hij nog sterk betrokken bij Oud-Vossemeer. Hij komt er nog wekelijks door de vele contacten, want hij was er veel meer dan alleen maar de man van de winkel.

Behalve in de winkel kreeg Hans op één of andere manier allerlei vrijwilligerswerk toebedeeld. ,,Altijd werd ik ergens voor gevraagd en dan deed ik het maar.” 27 jaar geleden stopte de man die voor Sint-Nicolaas speelde ermee en Hans zou het voor één keer doen. Intussen doet hij het nog steeds. ,,Het is zo leuk om altijd weer die glunderende gezichtjes te zien van de vele kinderen. Alleen op een paard hebben ze me nooit gekregen.”

Tot drie keer toe werd Hans als diaken gekozen van de Gereformeerde Kerk en was hij medeverantwoordelijk voor het beleid en de kerktaxi. Ook was hij bestuurslid en voorzitter van de middenstandsvereniging, wat niet zo gemakkelijk was omdat in die tijd net wat winkels het niet meer konden redden. 

Tamils

In de jaren ’80 van de vorige eeuw hielp Hans mee om een groepje Tamils bij te staan die als vluchteling in Oud-Vossemeer waren neergestreken. Hans hielp mee met het Rode Kruis en haalde er nog zijn EHBO voor. 

In ziekenhuis Lievensberg bracht hij regelmatig op zondag patiënten met een rolstoel of bed naar de kerkdienstzaal. Ook was hij lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank. Vorig jaar ontving Hans een lintje uit waardering voor al dit werk uit de handen van de burgemeester.