Logo eendrachtbode.nl

Zestien nieuwe Thoolse coronapatiënten, hoogste aanwas in Zeeland

In geen andere Zeeuwse gemeente zijn donderdag zoveel nieuwe coronapatiënten geteld als in Tholen. Het zijn er bij elkaar zestien. De verdeling over de dorpen en stad is onduidelijk omdat de GGD die informatie niet meer verstrekt. 224 Zeeuwen zijn besmet. Het Thoolse getal ligt op zestig.

In andere gemeenten gaat het om veel lagere groeiaantallen. Terneuzen is met vijf besmettingen die eerstvolgende na Tholen. Het aantal ziekenhuisopnames is in vergelijking met woensdag weer gestegen, omgerekend tot ongeveer 25. Het RIVM verstrekt die gegevens op een kaart en rekent daarbij met aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. 

Bij drie eerder bevestigde patiënten is uit het contactonderzoek gebleken dat zij niet woonachtig zijn op Schouwen-Duiveland en in de gemeente Vlissingen. Dit is aangepast in de telling. Vier Zeeuwen zijn overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal twintig personen uit Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Aangepast testbeleid 

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Het testbeleid is aangepast om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Meer over hoe Tholen en Sint Philipsland met de crisis omgaan in de gedrukte Eendrachtbode. 

Meer berichten