Afbeelding

Juf Annet de Boer stopt na dertig jaar bij Jenaplanschool Poortvliet

Annet de Boer loopt door een lege school. ,,Kijk, hier is het podium, daar doen we al onze vieringen. Dit is het hart van de school, maar nu is het overal zo leeg en stil.” Het is Annets laatste dag: na dertig jaar verbonden te zijn aan de Jenaplan School met de Bijbel in Poortvliet neemt ze afscheid. ,,Tja, dat zal ook een beetje vreemd gaan in deze tijd. Maar het allerbelangrijkste is dat iedereen gezond blijft.”

Na ruim dertig jaar vertelt ze nog steeds met passie en enthousiasme over het onderwijs en ‘haar’ school. ,,Wat is nou mooier dan met kinderen te werken een steentje bij te mogen dragen aan hun ontwikkeling? Als ik nu opnieuw een beroep zou moeten kiezen, dan werd het weer het onderwijs.” 

Bovendien is de werkwijze van een Jenaplanschool heel bijzonder, zo vertelt ze. ,,Er wordt hier zo fijn en kindvriendelijk gewerkt. Iedere klas heeft bijvoorbeeld een kring van houten bankjes. In die kring openen we de dag, zingen en praten, instrueren en evalueren we. We willen uitdragen dat ieder kind uniek is en er mag zijn. Het welbevinden van een kind staat hier voorop: pas als een kind zich veilig en prettig voelt, zie je het opbloeien en gaat het leren ook beter. Daarbij is een leerkracht zo belangrijk.”

Lees het hele verhaal met Annet de Boer in de Eendrachtbode van 16 april.