Logo eendrachtbode.nl
Personeel van de Buutengaets in Sint-Annaland. Vanwege de benodigde 1,5 meter afstand, paste niet iedereen op de foto.
Personeel van de Buutengaets in Sint-Annaland. Vanwege de benodigde 1,5 meter afstand, paste niet iedereen op de foto.

'Anderhalvemetersamenleving is het einde van de horeca’

Thoolse restaurants en café’s blijven voorlopig dicht tot 20 mei. Bijna het hele team van restaurant de Buutengaets in Sint-Annaland was maandagmiddag aanwezig om mee te doen met de actie 'De horeca staat stil'. Hiermee wil de bedrijfstak aandacht vragen voor de moeilijke positie waarin zij zit. Een restaurant op anderhalve meter draaien is volgens Bert Coelers niet rendabel. 

De actie was een initiatief van Frank Roolaart, eigenaar van restaurant Hal4 in Rotterdam. Via zijn facebookpagina riep hij op tot de actie 'De horeca staat stil' en vroeg hij alle horecamensen om maandag om vijf uur tien minuten in een wit shirt of overhemd voor de zaak te gaan staan en hiermee aandacht te vragen voor de penibele situatie van de horeca in Nederland door de maatregelen vanwege het coronavirus. Volgens Rolaart is de anderhalvemetersamenleving het einde van de horeca. 

Onmogelijk

Coelers sluit zich daar volledig bij aan. ,,Hoe zie je dat voor je? Dat we de gerechten klaarzetten en gasten het zelf moeten komen halen? Uit eten gaat ook om beleving, op anderhalve meter afstand werken is gewoon niet werkbaar. Dan moet je wel met een volledige bezetting werken, maar met een half leeg restaurant. Dat is niet rendabel. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 23 april. Neem een abonnement of haal een los exemplaar bij één van de verkoopadressen. 

Meer berichten