Logo eendrachtbode.nl
Zeker de laatste weken, nu de scholen dicht zijn, wordt er door de jeugd dankbaar gebruik gemaakt van de huidige speelvoorziening langs de Beatrixlaan in Scherpenisse.

Nieuwe speeltuin Scherpenisse wordt gebouwd met EU-subsidie

Speeltuinvereniging de Speelkrael in Scherpenisse heeft 26.482,70 euro EU-subsidie gekregen voor de aanleg van de nieuwe speeltuin in de Beatrixlaan. Aangevuld met gemeentesubsidie hebben ze al een bedrag van ruim een halve ton bij elkaar. De droom van elf moeders wordt daarmee steeds meer werkelijkheid. Ook hun planning loopt vertraging op door de coronacrisis, dus oplevering aan het eind van het jaar zal niet lukken.

Een zandspeelplek, een nieuwe ‘vliedberg’ en een stawip zijn nieuwe toestellen die met zekerheid geplaatst gaan worden in de speeltuin. Ook op de huidige toestellen kan na de ‘verbouwing’ gespeeld worden. De Vliedberg is een knipoog naar de vliedberg bij Westkerke, net buiten Scherpenisse.Deze wordt ook opgenomen in de te realiseren parelroute,een wandelroute met informatie via een app. De laatste weken wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van de huidige speeltoestellen langs de Beatrixlaan.,,We hebben tenslotte veel kinderen in Scherpenisse”,zegt Speelkrael voorzitter Joline Jansen. De huidige speeltuin voorziet dus al in een behoefte.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 23 april. Neem een abonnement of haal een krant bij de losse verkoopadressen.

Meer berichten