Logo eendrachtbode.nl

Tholenaar aangehouden voor diefstal van tuinset en bladblazer

Een 20-jarige Tholenaar is woensdag samen met twee jonge twintigers uit Vlissingen opgepakt op verdenking van diefstal. De Tholenaar is aangehouden in Lepelstraat, waarop de andere twee vluchten. De politie heeft hen na een achtervolging in Wouw ingerekend. 

De mannen worden verdacht van diverse diefstallen. De politie kreeg een melding van een verdachte auto aan de Bloemendaalseweg in Lepelstraat. De melder had in deze onbekende auto een tuinset aangetroffen, die woensdagochtend vroeg bij zijn woning aan de Kladseweg was gestolen. Deze man was geïnformeerd door een buurtbewoner naar aanleiding van een opsporingsbericht via de buurt WhatsApp.


Observeren
De politie hield hierna de auto in de gaten en zag rond half drie dat drie mannen aan kwamen rijden, waarna de 20-jarige Tholenaar naar de auto liep waar de gestolen tuinset in lag.  Hierna vluchtten de twee andere mannen in de auto weg. Hierbij ontstond een achtervolging, waarna het tweetal aan het Bosveld in Wouw werd aangehouden.


Gereedschappen
Naast de gestolen tuinset trof de politie in de auto nog diverse gereedschappen van het merk Stihl aan, zoals bladblazer, kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar.

Meer berichten