Logo eendrachtbode.nl

Lintjes voor Cees van der Wielen, Huib Bout, Marien Uijl en Kees Plompen

Vier Tholenaren hebben vandaag een telefoontje gehad van burgemeester Ger van de Velde met de boodschap dat zij een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hoewel het opspelden door de coronacrisis op zich laat wachten, zijn ze wel alvast benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Hoewel Kees Plompen officieel in Tholen woont, zou je kunnen zeggen dat hij vooral in Oud-Vossemeer te vinden is. Hij was in 1981 medeoprichter van hengelsportvereniging 't Scharretje en was tot 1995 voorzitter van de club. In Vossemeer heeft hij daarnaast dertig jaar lang diverse bestuursfuncties gehad bij het Sint Nicolaas Comité. Van 1995 tot 2013 was ook nog eens voorzitter van de stichting Oranjecomité. Tenslotte is hij sinds 1986 mantelzorger van diverse personen. 

Actiehulp Roemenië

Marien Uijl uit Poortvliet doet sinds 1978 vrijwilligerswerk voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Tholen. Verder is hij vrijwilliger bij het Leger des Heils, stichting Actiehulp Roemenië, landbouwvereniging Ons Voordeel, de Hersteld Hervormde Gemeente in Poortvliet én ook bij Toneelvereniging Poortvliet. 

De Kogge

Huib Bout uit Tholen is tussen 1984 en 1990 voorzitter van WSV de Kogge in zijn woonplaats geweest. Sinds 2000 is hij diaken bij de Hervormde Gemeente Immanuël in Tholen. Ook doet hij vrijwilligerswerk bij stichting Vigeta en het Rode Kruis Tholen-Reimerswaal. 

Van der Wielen

Smerdiekenaren kunnen Cees van der Wielen kennen van de Dorpstafel Sint-Maartensdijk-Scherpenisse. Hij is sinds 2009 secretaris van die club. De langste staat van dienst heeft de politieman echter bij Evenementencomité Smalstad (ECS). Van der Wielen begon daar in 1996 mee en heeft daar diverse bestuursfuncties gehad. Sinds 2008 is hij ook vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland en daarnaast ook al tien jaar betrokken bij Wandelsportvereniging de Oosterscheldestappers. 

 Lees meer over de lintjesregen in de Eendrachtbode van 30 april.  

Meer berichten