Logo eendrachtbode.nl

Oud-prof Wilmer Kousemaker stopt bij Tholense Boys

Het droomscenario kwam niet uit: afscheid nemen van Tholense Boys met een kampioenschap of desnoods promotie, via de nacompetitie. Het coronavirus stuurde alles in de war. Voor Wilmer Kousemaker (34) was het geen reden om van zijn draaiboek af te wijken: de oud-prof stopt met voetballen. Eind vorig jaar had hij die knoop al doorgehakt. Kousemaker heeft vrede met de gang van zaken.,,Al had ik graag een ander einde gezien.’’

Kousemaker kijkt terug op een voor Thoolse begrippen unieke loopbaan. Op 18 april 2004 maakte hij zijn debuut voor NAC in de eredivisie, als invaller in een duel tegen FC Volendam. In Breda wist hij in vier seizoenen nooit echt door te breken in de hoofdmacht. In de Jupiler League bij Haarlem en FC Den Bosch groeide hij wel uit tot een vaste waarde. FC Dordrecht was zijn laatste club in het betaalde voetbal. Aan het einde van het seizoen 2013/14 promoveerde hij met Dordrecht naar de eredivisie.

Blessure

Ondertussen ziet de wereld er een heel stuk anders uit, ook bij Tholense Boys. Lennard Marsman en Dave den Boef maakten hun overstap naar hoofdklasser Halsteren bekend, Kousemaker stopt en aanvoerder Auke Bovenberg is opnieuw een jaar uit de roulatie met een kruisbandblessure.

Verlies weggespoeld

Dat de ambities in Tholen moeten worden bijgesteld hoeft volgens Kousemaker niet zo erg te zijn. ,,Als je alleen voetbalt om kampioen te worden, dan doe je iets niet goed.’’ Hij heeft genoten van de onderlinge vriendschap, het teamgevoel. ,,De teleurstelling van verlies wordt snel weggespoeld in de kantine. Ik bleef langer hangen dan ik in jaren had gedaan.’’

Lees het hele verhaal met Wilmer Kousemaker in de Eendrachtbode van 30 april. Word abonnee of haal een exemplaar bij de losse verkoopadressen. 

Meer berichten