Logo eendrachtbode.nl
Foto: 112Markiezaten.

Politie pakt speelgoedpistolen van jongeren af

De politie is zaterdagavond uitgerukt naar het bos aan de Gemaalweg in Tholen nadat een melding was binnen gekomen dat hier een persoon met een vuurwapen zou lopen. Uiteindelijk heeft de politie vijf jongens aangetroffen die met BB-guns (nepwapens) aan het spelen waren. Agenten laten weten dat de wapens niet van echt te onderscheiden waren.

De (nep) wapens zijn door de politie in beslag genomen. Alle jongens zijn door agenten thuisgebracht naar hun ouders. Agenten laten via sociale media weten dat er nog een straf zal volgen, wat deze straf inhoud is nog onduidelijk.

Speelgoedwapens
De politie laat in een reactie weten melding met (nep)vuurwapens altijd hoog in te schatten. Veel nepvuurwapens zijn namelijk net echt, zo laat de politie weten. Mensen voelen zich erdoor bedreigd en waarschuwen de politie. Agenten kunnen vanaf afstand niet inschatten of het vuurwapen echt of net is en nemen het zekere voor het onzekere. De agenten benaderen de persoon met een getrokken vuurwapen, zo laat een woordvoerder weten. Of dit vanavond in Tholen ook gebeurd is, is niet duidelijk.

Meer berichten