Logo eendrachtbode.nl

Ko van Driel had van muziek graag zijn beroep gemaakt

De 69-jarige Ko van Driel uit Oud-Vossemeer is een muzikant in hart en nieren. Graag had hij er zijn beroep van gemaakt, maar dat is niet gelukt. Hij is een liefhebber van zijn woonplaats. Hij ging er enkel weg toen hij voor de marine naar het buitenland moest.

Toen Ko uitgestudeerd was op het conservatorium, en de verhuizing naar Groningen niet zag zitten, ging hij iets anders zoeken. Hij vond werk bij Budelpack en werkte zich op tot personeelsplanner. Later oefende hij hetzelfde beroep uit bij Autobar Koffieautomaten in Dordrecht. Hij eindigde bij de politie, eveneens als personeelsplanner. Sinds enkele jaren geniet Ko van zijn pensioen. 

Achter 't durp

De pensionado woont nog steeds heel graag in Oud-Vossemeer. ,,Ons dorp heeft een rustige en nostalgische sfeer.” Ko maakte natuurlijk mee dat er meer wijken werden bijgebouwd, en wat dat betreft is er veel veranderd. Hij weet nog goed dat er in Vossemeer grindwegen waren en op andere plaatsen kasseien. ,,Maar het mooie is natuurlijk dat de oude kern vrijwel hetzelfde is gebleven. Achter ’t durp blijft toch het mooiste stukje Vossemeer dat er is.’’

Meer berichten