Logo eendrachtbode.nl
Foto: Henk Aarnoudse in zijn kantoor.

Henk Aarnoudse 40 jaar bij Schutse in Sint-Annaland

Een van de vaste gezichten van zorgcentrum de Schutse in Sint-Annaland is Henk Aarnoudse. Hij vierde er onlangs zijn 40-jarig werkverband. Alles wat niet direct met zorg te maken heeft, valt onder zijn gezag. ,,Het is een uitdagende baan. Ik heb nooit stilgezeten.”

Alles bij elkaar heeft Henk (59) twintig jaar in de keuken gewerkt. Er kwamen kwaliteitssystemen. ,,We laten ons jaarlijks vier keer controleren om te zorgen dat het in orde is.” Het waarborgen van de voedselveiligheid is veel tijd gaan kosten. Alles is er op gericht om bewoners en klanten van tafeltje dekje een gezonde en veilige maaltijd voor te schotelen. ,,Ik heb zelf ook eens een salmonella besmetting opgelopen. Dat wil je niet. Dan ben je echt goed ziek. Voor een bewoner kan het fataal zijn.” 

Uitgelezen kans 

De keuken moet niet alleen spic en span worden gehouden. Ook moeten de maatregelen daarvoor inzichtelijk worden gemaakt voor de inspectie. Dingen waar Henk ook plezier in had. Het werk in de keuken vroeg wel wat van zijn lichaam, in het bijzonder zijn rug. Zodanig veel dat hij van functie wisselde. Het hoofd van de huishouding ging weg. Een uitgelezen kans. ,,Een breder pakket met meer mensen onder je om aan te sturen. Het gaat om de huishouding, technische dienst, linnenkamer, openbare ruimte en de keuken. Daarnaast stuur ik de zestig vrijwilligers aan die onmisbaar zijn voor ons. Het is een uitdagende baan. Ik heb nooit stilgezeten.”

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 7 mei. Neem een abonnement of haal een exemplaar bij de losse verkoopadressen.

Meer berichten