Logo eendrachtbode.nl
Foto: Op het strandje van Sint-Annaland kan het in mei al heel druk zijn. Het is nu rustiger. Mensen uit de buurt gaan minder naar buiten en de toeristen zijn er niet.

Steeds meer mogelijk voor toerisme

Vanaf vrijdag (15 mei) mogen campings en vakantieparken de helft van hun slaapplaatsen verhuren. Voor particuliere verhuur, hotels, pensions en bed & breakfasts gelden dan helemaal geen beperkingen. Dat geldt ook voor tweede woningen. Vanaf 1 juni zou het weer naar normaal kunnen. 

De Veiligheidsregio Zeeland VRZ wil de vele Zeeuwse ondernemers die afhankelijk zijn van toerisme meer ruimte geven. Per 29 mei komt er meer vrijheid, mits de zorg het aankan. De Veiligheidsregio heeft een stappenplan vastgesteld na overleg met de Zeeuwse burgemeesters, de GGD en de toerismesector. Sinds 1 mei is een beperkte bezetting van de slaapplaatsen al weer mogelijk, maar van de maximale vijftien procent kwam eigenlijk geen enkele ondernemer. Door het te verhogen naar vijftig procent te verhogen komt er meer armslag. De VRZ verwacht dat het aantal boekingen ver onder dat percentage blijft.

Meer berichten