Logo eendrachtbode.nl
Foto:

Nieuwe burgemeester 'moet met vuist op tafel durven slaan'

Grote kans dat de nieuwe burgemeester van Tholen de raadsvergadering van dinsdagavond heeft meegekeken. Vanaf morgen kan zij of hij solliciteren. De raadsleden zijn op zoek naar iemand die met de ’vuist op tafel durft te slaan’en voorkomt dat partijen door inhoudelijke verschillen ver van elkaar af komen te staan. In de profielschets wordt benoemd dat de tegenstellingen in de raad scherper zijn geworden.

De profielschets lijkt in grote lijnen op die van 2014, toen de opvolger van Willem Nuis werd gezocht. Belangrijk verschil is dat er nu nadrukkelijk rekening mee wordt worden gehouden dat naast een man ook een vrouw zou kunnen solliciteren. In de ‘oude’ schets werd steeds van ‘hij’ gesproken. Nu wordt nadrukkelijk benoemd dat hij net zo goed als zij kan worden opgevat. Ook raadsvoorzitter Henk Geluk (SGP) benadrukte dat nog maar eens. 

De burgemeester moet als een vader of moeder zijn voor de inwoners, mensen verbinden, daadkrachtig optreden en zich niet laten leiden door de waan van de dag. ,,Hij begrijpt Tholen en de eigenheid van de verschillende kernen en verschillende culturen en weet ieder met respect te bejegenen”, zo staat inde profielschets. ,,Er is behoefte aan een burgemeester die met de spreekwoordelijke vuist op tafel wil slaan”, zei Vincent Bosch (PVV). Tholen wordt altijd liefkozend genoemd als de plek waar Zeeland Brabant kust. Soms moet er met twee gedupeerden geschakeld worden: Zeeland en Brabant. Een burgemeester die zijn mannetje of haar vrouwtje staat, die voor sommige dossiers zelfs activistisch is, kan Tholen goed gebruiken.”

Lees alle verhalen over de profielschets van de aanstaande burgemeester in de Eendrachtbode van 14 mei.

Meer berichten