Logo eendrachtbode.nl

Zwembaden eerst open voor lessen en banenzwemmen

De zwembaden mogen weer open, maar op Tholen wordt nog hard gewerkt aan de voorbereidingen.Zwembad de Spetter in Tholen en zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk gaan volgens planning rond 15 juni weer open, meldt wethouder Frank Hommel. Recreatief zwemmen zit er voorlopig nog niet in. 

Na de renovatie moet zwembad De Spetter eerst gekeurd worden, onder andere op de hoeveelheid chloor, zichtbaarheid en arbeidsomstandigheden. Hommel verwacht geen problemen: ,,Alles is volgens de regels en normen gebouwd, dus in principe moet het keurig in orde zijn.”

In Sint-Maartensdijk bleken enkele herstelwerkzaamheden aan de ketel nodig te zijn, daarom moet ook hier nog even gewacht worden voor het zwembad open kan. Hommel: ,,We streven naar 15 juni.” Als eerste starten de zwemlessen, het banen zwemmen en het verenigingszwemmen. ,,We zijn druk bezig met het uitwerken van de richtlijnen”, vertelt de wethouder. ,,Zo moet de anderhalve meter richtlijn niet alleen in het zwembad in acht worden genomen, maar bijvoorbeeld ook op het ligveld en in de fietsenstalling. Om alles goed te laten verlopen, zijn we nu bezig met een plan, dat we eerst nog voorleggen aan het college van b. en w. en het crisisteam.”

Meer berichten