Logo eendrachtbode.nl
Foto:

Scout Koen Bijl (12) uit Tholen wil hospik worden

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Koen Bijl (12) uit Tholen

Van wie bin jie der jin?

Mijn moeder is Karina Bijl, zij werkt in de huisartsenpraktijk De Smisse in Sint-Annaland. Mijn vader is Peter Bijl, die heeft pas nog in de krant gestaan omdat hij 25 jaar bij Jansen Tholen werkt. Verder heb ik twee kleine zusjes, een van vijf en een van negen.

Waar zit je op school?

Op het Prins Maurits College in Middelharnis, in de eerste klas van het gymnasium. Als ik scheikunde en Duits zou hebben, zouden dat vast mijn favoriete vakken zijn. Maar die krijg ik pas in het tweede jaar. Nu vind ik biologie en wiskunde het leukst.

Wat wil je later worden?

Ik wil geneeskunde gaan studeren en dan geneeskundig militair worden. Ik wil graag mensen helpen én iets met mijn hersens doen. Daarom dacht ik eerst aan werken op een ambulance, maar ik wil ook graag in het leger. Dan is dit dus een perfecte combinatie.

Wat doe je naast school?

Ik zit op scouting. Dat is heel leuk, we gaan vaak roeien en zeilen. Maar nu heeft het door het coronavirus lang stilgelegen; het is pas vorige week weer begonnen, wel met anderhalve meter afstand. Het is een beetje jammer dat het zo moet, maar ik was allang blij dat we weer mochten komen. Verder speel ik trompet. Dat wilde ik al toen ik zes was, maar toen was ik nog te klein en moest ik met piano beginnen. Trompet is veel leuker en dat kan ik ook beter. Ook hou ik van gamen en afspreken met vrienden.

Meer berichten