Logo eendrachtbode.nl
(Archieffoto, gemaakt bij Stavenisse.)

Tijdelijke arbeidsmigranten mogen weer aan rand van dorp wonen

Arbeidsmigranten die geen plannen hebben zich in Tholen te vestigen, worden blijvend geweerd uit de gewone huizen in de woonkernen. Wel mogen ze wonen in panden voor maximaal twintig personen, bij voorkeur aan de rand van het dorp. Dat staat in het voorstel van b. en w. aan de gemeenteraad waar de commissie ruimte binnenkort over vergadert. Het college wil de buitenlandse seizoenswerkers toeristenbelasting laten betalen.

Verschil met de huidige situatie van het afgelopen jaar is dat het weer mogelijk wordt om nieuwe arbeidsmigranten binnen de bebouwde kom te huisvesten. Verbouwing of nieuwbouw van woonruimtes willen b. en w. het liefst zien aan de rand van een dorp of stad. Een initiatiefnemer zal draagvlak bij omwonenden moeten aantonen. Ook mogen arbeidsmigranten die minder dan vier maanden hier verblijven in hotels slapen, maar daar moet dan wel een aparte vergunning voor worden aangevraagd.

Lees verder in de gedrukte Eendrachtbode van 28 mei. Geen abonnee? Neem contact met ons op of haal een exemplaar bij de losse verkoopadressen. 

Meer berichten