Logo eendrachtbode.nl

Voetballer Dani Gladdines na zeldzame ziekte weer op het gras bij Tholense Boys

Hij heeft weer vertrouwen in zijn lichaam en is volle bak bezig met sporten. Dani Gladdines (23) staat zelfs weer op het veld en hoopt volgend seizoen aan te sluiten bij de hoofdmacht van Tholense Boys. Drie jaar lang stond Gladdines noodgedwongen aan de kant en nam hij het op tegen een zeldzame variant van de auto-immuunziekte SLE. De jonge voetballer is blij dat hij weer voluit van het leven kan genieten. ,,Niets is vanzelfsprekend.’’

Talent 

De talentvolle aanvaller Gladdines begon zijn loopbaan bij Tholense Boys en werd in de B-jeugd gescout door NAC Breda. ,,Ik mocht op stage komen. Maar ik was gewoon niet goed genoeg.” Vervolgens speelde hij bij Halsteren in de hoogste jeugd op hoofdklasseniveau, om als 16-jarige zijn debuut te maken in het eerste elftal. Via de nacompetitie degradeerde de club naar de tweede klasse. Gladdines maakte op dat niveau de nodige minuten, zonder dat hij echt wist door te breken. 

Fit worden 

,,Thiago Faria da Silva was mijn grote concurrent. Die jongen was zoveel beter.” De Tholenaar besloot terug te keren naar de Bent, in het seizoen dat Ronald van Oeveren aantrad als hoofdcoach. ,,Hij liet me starten in het tweede elftal, dat was een tegenvaller. Het werd geen succes, voor mij niet en voor hem niet. In de winter stapte hij op.” Mede door zijn ziekte heeft Gladdines het gevoel dat hij zijn talent tot dusver nooit echt heeft kunnen etaleren. Of het er ooit van komt? De jonge voetballer blijft voorzichtig, ook aan het eind van het gesprek. ,,Ik doe er alles aan om fit te worden. Ik geniet er van om weer op een veld te staan en een balletje te raken. Maar ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en doe een stapje terug, als het nodig is. Ik weet dat ik een aandoening heb die ineens weer de kop kan opsteken. Niets is vanzelfsprekend.”

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 28 mei. 

Meer berichten