Logo eendrachtbode.nl
Foto: Bij de opening van de parel- en beweegroute in Sint Philipsland was het Sportdorp ook betrokken.

Fluplands Sportdorp voorbeeld voor Tholen

De gemeente wil net als in Sint Philipsland in de andere kernen een overkoepelende organisatie voor sportieve activiteiten. Het Sportdorp, geleid door buurtsportcoach Roseline van den Heuvel, geldt als voorbeeld voor Tholen. Oud-Vossemeer is het eerste aan de beurt.

Het Sportdorp geldt daar sinds een aantal jaar als koepel voor de sportverenigingen. Ook organiseert het zelf activiteiten. Bijvoorbeeld de inmiddels diverse keren gehouden wandeltocht. Het doel is om meer mensen te laten bewegen, legt wethouder Frank Hommel uit. ,,Het is een uitwerking van het landelijke sportakkoord en het daaronder gelegen Zeeuwse sportakkoord. De manier van kerngericht werken, loopt succesvol in Sint Philipsland. Daar zijn wij het oliemannetje om de verenigingen te helpen mensen te stimuleren te bewegen. Het is voor ons geen doel dat er mensen lid worden van een verenigingen, zolang ze maar bewegen.” 

Oud-Vossemeer is de eerste in de rij voor de nieuwe aanpak. Daar gaat de nieuwste buurtsportcoach Jurgen Nuijten aan de slag. Hij zal contactpersoon zijn voor alle sportverenigingen. Nuijten wordt ook de buurtsportcoach voor Tholen. De uitrol is in september. De keuze is op Vossemeer gevallen omdat daar al dingen samenwerkingsverbanden lopen, legt de wethouder uit.

Meer berichten