Logo eendrachtbode.nl
Foto: Morelli is behalve kapster ook verzorgster van overledenen.

Miranda Morelli uit Smerdiek bij Jeroen Pauw aan tafel

Miranda Morelli uit Sint-Maartensdijk vertelde zondagavond bij televisieprogramma Op1 over haar werk als verzorger van overledenen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. De uitzending is terug te kijken.

Morelli vertelde dat haar werk heftiger is dan normaal. Ook zonder corona knipte en verzorgde ze overledenen om hen netjes te maken voor de uitvaart. Het was de afgelopen maanden anders dan normaal, drukker ook. ,,Als je klaar was met de ene, kon je al naar de andere. Het leek net of we geen lucht hadden.” 

Het viel de Smerdiekse op dat veel coronadoden doorligplekken in hun gezicht hadden. Dat kwam doordat ze soms meerdere weken op hun buik lagen omdat de beademing dan makkelijker werkt, zo legde een arts aan tafel bij Op1 uit. ,,Met een speciale was heb ik de plekken glad gemaakt. Daarna heb ik camouflage aangebracht en fronslijnen aangebracht. Dat geeft een natuurlijk effect. Op deze manier is het makkelijker om naar je geliefden te kijken.” 

Morelli spreekt de woorden uit in een vlog die getoond werd in de uitzending van zondag. Ze was namelijk één van de vloggers voor Frontberichten, een programma van omroep BNN-VARA waarin allerlei mensen hun belevenis van de ’coronatijd’ bijhielden. Het programma is zondag gestopt. Daarom waren allerlei deelnemers te gast bij Op1. 

Meer berichten