Logo eendrachtbode.nl
Foto: Ger van de Velde bezocht aan het begin van haar burgemeestersperiode alle kernen in de gemeente. Op deze foto is ze in de Wellevaete in Sint-Annaland. Rechts Ina van Schetsen.

Negen vrouwen en zestien mannen solliciteren voor functie burgemeester

Vijfentwintig personen hebben zin om de nieuwe burgemeester van de gemeente Tholen te worden. Ger van de Velde legt in het najaar haar ambtsketen neer. De sollicitanten zijn tussen de 32 en 65 jaar oud. 

Op 15 mei 2020 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Tholen opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 6 juni 2020 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

Vier bij lokale partij

In totaal hebben 25 personen gesolliciteerd, te weten 9 vrouwen en 16 mannen. 18 sollicitanten zijn werkzaam of hebben ervaring in een politiek-bestuurlijke functie. 13 sollicitanten hebben op dit moment (daarnaast) een betrekking in het bedrijfsleven of het maatschappelijk middenveld.

De politieke overtuiging van de sollicitanten is (voor zover bekend) als volgt: VVD: 5; lokale partij: 4; CU: 3; CDA: 2; PvdA: 2; SGP: 2; D66: 1; 50Plus: 1.

Met de openstelling van de vacature is de burgemeestersprocedure voor Tholen gestart. De benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester wordt voorzien in november 2020.

Meer berichten